Hjemmelavet ravioli med spinat

Beklager ventetiden

Det er efterhånden noget tid siden vi råbte “GODT NYTÅR” så de sparsomme raketter og skålede i champagne. Det var på mange måder en anderledes fest med små børn og diverse corona forbud. Camillas og min familie mødtes for at fejre begyndelsen af 2021 og selvfølgelig skulle der være god mad. Vi fik denne delikate omgang ravioli med spinat som forret. Hovedret var oksemørbrad på grill, hjemmelavede pommes frites, hjemmelavet pebersovs og en god blandet salat. Desserten var en gammel traver i madsager-regi, nemlig hindbær cheesecake. Den opskrift skal også nok komme ved lejlighed.
Men hvorfor har det så taget så lang tid med denne opskrift på ravioli med spinat?

Blame it on the corona.

Som før nævnt blev min familie og jeg smittet med corona i start og midt dec. Det havde store konsekvenser for vores juleaften som vi holdte alene og i den periode var vi fuldstændig isoleret. Efterfølgende kunne vi vendte tilbage til det “normale unormale” men desværre fulgte mine smagsløg ikke rigtig med. Jeg havde absolute ingen smagsløg d 24 dec, en smule den 27 og måske 50% nytårsaften. Det betyder at jeg faktisk ikke selv har smagt denne opskrift, hvilket irriterer mig. Jeg vil meget gerne kunne stå 100% inde for opskrifterne her på siden, men i dette tilfælde må jeg stole på Camila og mit øvrige selvskab.

Heldigvis er der mange pile som peger på en god ret. Faktisk hørte jeg kommentaren “en af de bedste pastaretter jeg nogensinde har smagt” hvilket både er helt faktastisk for mig at høre, samtidig med at det er dybt fustrerende når man ikke selv kan smage den.

Men parat eller ej, så kommer opskriften på ravioli med spinat her….

opskriften

Det skal du bruge til 4 per:

Pastadej:
4 æg
400 g tipo 00 mel
Knivspids fint salt

Fyld:
250 g ricotta
25 g parmesan
100 g frisk spinat
Revet citronskal fra ½ citron
Salt og peber

Pesto:
250 g frisk spinat
1 dl smagsneutral olie fx rasp eller solsikke
Saften fra ½ citron
2 spsk salte mandler (køb dem eller lav dem selv http://madsager.dk/salte-mandler/)
1 fed hvidløg
40 g parmesanost
Smag til med salt og peber

Derudover:
4 små burrata eller bøfmozzarella
En lille håndfuld frisk spinat
Ca. 20 stk salte mandler
Friskrevet parmesanost
Frisk citronsaft
Revet citronskal fra ½ citron

Sådan gør du:

Pastadej
Kom melet ud på dit bord i en bunke. Lav et hul ned i bunken med mel, så der dannes en skål og tilsæt æg og salt.

Pisk nu æggene med en gaffel og sørg for, at noget af melet bliver pisket med. Tilsæt gradvist mere og mere mel, indtil der ikke kan piskes mere med gaflen. Nu æltes der med hænderne, indtil resten af melet er æltet sammen -Hav god tålmodighed. Dejen tager tid og skal æltes i ca 5 min. (Hvis massen ikke vil samles, kan der tilsættes en skefuld vand af gangen indtil den har samlet sig.

Dejen formes til en klump og rulles i film. Læg dejen på køl for at hvile 30 min. eller mere, inden den tages i brug.

Fyld:
Skyld spinaten grundigt. Varm lidt olie på en panden og læg spinaten herpå. Varm igennem ved middel varme til spinaten “falder sammen” Læg den herefter i en sigte. Mas væden ud, hak den groft og lad den køle af.

Bland ricotta, fintrevet parmesan, spinat og citronskal og pinjekerner. Smag til med salt og peber. Stil til side.

Pesto:
Vask spinaten grundigt og kom op den i en blender eller minihakker.

Tilføj olivenolie, parmesanost, citronsaft, mandler og hvidløg. Hak/blend det hele sammen til den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

Ravioli:
Tag din pastadej ud af køleskabet og kør den gennem en pastamaskine – start med den største og gør stille og roligt dejen tyndere ved at justere på maskinen. Drys evt. dejen med lidt mel hvis den klistrer.

Du kan både lave dine raviolier runde og kvadratiske. Jeg bruge toppen af et vinglas til, at trykke runde pastaer ud. Vil du have dem en anden form, kan du skære med en kniv. Læg pastaerne under en fugtigt klæde, indtil de skal bruges.

På en rund pasta lægges en god klat fyld. Ovenpå kommes endnu en rund pasta. Mad en gaffel mases kanterne godt sammen. Vær grundig så raviolierne ikke åbner sig under kogning. Læg de fyldte raviolier tilbage under det fugtige klæde, så de ikke bliver tørre.

Kog raviolierne i rigeligt letsaltet vand i ca 5 min ved middel varme. De må ikke buldrekoge, så risikerer du at de går i stykker.

Derudover:
Mens raviolierne koger, skylles lidt spinat og hakkes fint. Mandlerne hakkes groft og parmesanen rives. Citronskal rives også og osten gøres klar.

Den færdige ret:
I en stor skål kommes de færdigkogte raviolier, sammen med 3-4 spsk spinatpesto. Vend det hele godt sammen og anret i en dyb tallerken. Ovenpå kommes burrata, parmesan, citronskal og saft og mandler.

Serveres med det samme.

En anden hjemmelavet pastaret: http://madsager.dk/pappardelle-m-rejer-og-tomat/

Hvad er burrata?: https://www.castellocheese.com/da/ostetyper/friskost/burrata/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.