Heksefingre

begrænsningens kunst

Opskrifterne hober sig op i øjeblikket, men ind fra højre kom denne opskrift på heksefingre altså lige.
Der er så meget jeg gerne vil dele med jer, men jeg er nødt til at begrænse mig lidt. Ikke at opskrifterne nok skal komme ud på et tidspunkt, men der skal lige rokkeres lidt rundt i rækkefølgen, kan jeg godt fornemme. Jeg har først og fremmest lovet jer opskrifterne på de tapas, min kæreste og jeg lavede til hans spanske vinaften. De var et kæmpehit og jeg har også teaset lidt for dem i min stoy på IG.
I har allerede fået ensaladilla rusa, som er den her klassiske tapas, som fåes på hver en bar i Spanien. Prøv den, siger jeg bare! Men, i skal også have albondigas, som er krydrede kødboller i tomatsauce og faktisk er jeg allerede er gået i gang med, at skrive indlægget til crema catalana, som er den spanske udgave af creme brulee.

Derudover mærker jeg stor interesse for mit surdejs projekt. Forståeligt. Jeg er også helt opslugt af det selv. Mange har spurgt på opskriften til de surdejsboller jeg bagte forleden og som jeg i ren beskedenhed vil kalde for “verdens bedste surdejsboller” -de ligger også i pipelinen og kommer meget snart. I promise!

Men der er bare nogle heksefingre, som vil foran i køen.

Halloween

Men altså, vi kan ikke komme udenom, at det snart er Halloween. En tradition, som vi bliver mere og mere glad for herhjemme. I takt med at pigerne bliver større og forstår mere, tager moren sig selv i, at indkøbe større og større mængder af falsk spindelsvæv og platte kranier med redskaber i hovedet. Lysten til at lave mad til Halloween vokser også og selvom jeg egentlig har haft nok at se til her i ferien, fik min store pige og jeg alligevel klemt en omgang heksefingre ind. Det blev til disse nydelige lange vaniljefingre med mandelnegle. Barnet mente det var for ulækkert, med det klassiske røde blød, som man normalt laver med noget marmelade. Istedet brugte vi vores forskellige farvede købeglasurer og alverdens krymmel. Aldrig har heksefingre været så flotte. Det mente både Ofelia og jeg.

Derfor overhaler denne opskrift alle de andre, fordi de jo skal laves til Halloween, men i lige så høj grad fordi, at Ofelia var så super stolt af resultatet.

opskriften

Det skal du bruge til ca 20 stk:

150 g koldt smør i tern
250 g hvedemel
150 g sukker
1 æg
2 tsk vaniljesukker

Pynt:
Smuttede mandler, marmelade, div glasur og krymmel.

Sådan gør du:

Smuldr smørret sammen med mel, sukker og vaniljesukker.

Tilsæt ægget i ælt dejen sammen til den er ensartet. Dette kan med fordel gøre i en røremaskine.

Stil dejen tildækket på køl i 1 time, så smørret bliver koldt. Dette gør dejen nemmere at arbejde med efterfølgende.

Skold og smut mandlerne.

Del dejen i 20 stykker og rul små pølser. Læg dem på en bageplade. Giv vær pølse et lille tryk to steder, så du former en kno på midten. Lav små ridser midt på for at indikere knoen.

Kom en mandel yderst på hver pølse. Ønsker du en effekt med blod. Dyppes mandlen først i marmelade.

Bag dine heksefingre ved 180 grader i 6-8 minutter eller til de er gyldne.

Afkøl småkagerne, inden du pynter med glasur og krymmel.

Læs lidt om Halloween: https://www.alt.dk/artikler/derfor-holder-vi-halloween

Lyst til en anden lille småkage: http://madsager.dk/kirstens-guf/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.