Havregrynskager med smørcreme

Når du skal imponere

Havregryn skulle være så sundt og får du ikke spist det til morgenmad, så kan du måske undskylde det med, at lave sådan en omgang her i stedet. Disse havregrynskager med smørcreme og mørk chokolade er mega lækre. De ser super flotte ud, passer perfekt til kaffen og dine gæster vil tro du har købt dem et eller andet fancy sted og at de koster en million. Men der skal ikke så meget til for at kunne imponere med disse havregrynskager med smørcreme. De er nemlig nemmere at lave end det måske lige ser ud. Du kan med fordel lave havregrynskagerne dagen før – og så bare vente med at samle dem. Du kan også samle dem, men husk at stille på køl da der er smør i cremen. Kagerne bliver lidt mindre sprøde dagen derpå hvis du ‘for-samler dem’, men det gør ikke noget. Konsistensen bliver lidt mere chewy, som du måske kender det fra når du spiser cookies. Og det er altså også ret lækkert.

Din kage, dit valg

Jeg har dyppet den ene side 1/4 i chokolade, som du kan se på billedet. Men er du en lidt større choko-elsker end jeg, så kan du enten dyppe begge siden i chokolade. Eller også kan du pensle en eller begge ‘indersider’ af havregrynskagerne med et lag chokolade. Husk at lade dem køle godt af inden du samler dem med smørcreme.

Du kan se lidt billeder fra processen herunder.

OPSKRIFTEN

Det skal du bruge til 8-10 stk:
Havregrynskager:
65 g hvedemel
125 g havregryn
125 g smør
65 g lys sirup
125 g sukker
en knivspids salt
Smørcreme:
200 g smør (ægte smør, ikke smørbar)
1 tsk vaniljesukker
250 g flormelis
1 pasteuriseret æggeblomme
en knivspids salt
evt. mørk chokolade til at overtrække med hvis man er til det.

Sådan gør du:


Havregrynskager
Bland alle ingredienserne i en skål. Brug hænderne til at blande dejen sammen -det er klart nemmest. Læg et langt stykke film ud på bordet, og fordel dejen herpå i en lang pølse med en diameter på cirka 4-6 cm. Rul filmen stramt rundt om og læg pølsen på køl i en times tid (se evt. billedet ovenfor, hvis du er i tvivl om hvordan det skal se ud) Hvis det skal gå hurtigere, kan du også lægge pølsen på frost.

Tænd ovnen på 200 grader. Tag dejen ud af køleskabet og skær den i cirka 0,5-1 cm. tykke skiver. Læg dem på en bageplade med god afstand i mellem. Også mere end du umiddelbart tænker. De flyder ud, men skal helst ikke flyde sammen. Tag derfor 2 bradepander i brug. Tryk dem evt. en lille smule flade, inden de kommes i ovnen. Bag kagerne i cirka 8-10 minutter – eller til de har en gyldenbrun farve i kanten. Lad kagerne ligge et par minutter på bagepladen , når du har taget dem ud. Herefter kan du forsigtigt løfte kagerne over på en rist, så de kan køle af.

Når kagerne er helt kolde, kan du smelte lidt mørk chokolade i enten mikroovnen eller over vandbad, som du kan dyppe den ene ende af kagerne ned i (eller begge sider eller indersiderne). Læg igen til afkøling på bagepapir – evt. i køleskabet 10 min.

Smørcreme
Pisk smør og vaniljesukker til det er let og luftigt. Tilsæt flormelis og salt og pisk igen. Tilsæt æggeblommen for en glat konsistens og pisk igen. Put smørcremen i en sprøjtepose, som du lægger på køl til 5 minutter før du vil samle kagerne. Her tager du sprøjteposen ud og lægger på køkkenbordet. Efter 10 min. ca. er smørcremen klar til at blive sprøjtet ud på de afkølede havregrynskager (jeg brugte tyl str. 10, men du kan bruge både større og mindre. Det kommer sig ikke så nøje)

Lyst til noget mere lækkert? http://madsager.dk/creame-puff-kage-m-daim/

Lidt om smør og smørbart: https://maelken.dk/smag-og-madkultur/mejeriprodukter/smor/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.