Havregrød med karmaliserede blommer

Havregrød i luksusversion

Skab lidt wow-effekt i din hverdag ved at bruge 5 min ekstra på din havregrød om morgenen. Du behøver nemlig ikke altid servere den klassiske grød med sukker og en klat smør -selvom den ved gud også har sit ret på en travl og kold hverdags morgen. Du kan lave et hav af variationer og få en spændende morgenmad som passer alle ved, at finde lidt forskelligt topping frem. Ungerne elsker også selv at kunne vælge og variere den lidt kedelige havregrød.

Du kan fx bruge frugtskyr, chokolade-chrunch, orange chokolade nips, tørrede morbær, en klat peanut/cashew-butter osv. Udskift også blommer med fx nektariner/fersker eller tilsæt lidt chokolade-pulver i din grød, så du får chokolade-havregrød. Vælg dine favoritter. Der er ingen regler her.

OPSKRIFTEN

Det skal du bruge til 2 per:

Blommer i honning
2 blommer
3 spsk akaciehonning

Havregrød
2 dl finvalset havregryn
4 dl vand
Knivspids salt

En klat vanilje skyr
En håndfuld chrunch morgenmadsprodukt eller lav noget selv. Se opskriften her: http://madsager.dk/granola/
Lidt chokolade nips/revet chokolade (jeg brugte nips fra Danish Granola Company)

Sådan gør du:

Start med at lave de karameliserede blommer. Skær blommerne i halve, fjern stenene og skær dem i både. Put akaciehonning på panden, skru op til lidt over middel varme. Når du kan se akaciehonningen bobler let, så putter du blommerne på og lader dem karamellisere. Sørg for at ryst panden løbende eller røre med en grydeske, så de ikke brænder på. Efter ca. 5 min. kan du se de er færdige da de er flotte blanke og hvis du prikker i en med spidsen af en skarp kniv, så er den mør. De skal ikke have stegeskorpe, men være bløde men med bid i. Tag panden af blusset og lad stå og køle af.

Lav nu havregrøden ved at komme havregryn, vand og salt i en lille gryde og lad det koge sammen til en tyk grød.

Server ved at hælde havregrøden i tallerken/skål. Tilsæt en klat skyr (1-2 spsk. med top), tag en håndfuld crunch og drys på, så på med blommerne og til sidst drysser du med lidt chokolade nips.

Derfor er morgenmad sund: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/sundhedsoplysning/kost/morgenmad-spring-den-ikke-over/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *