Grove pølsehorn

Pølsehorn til fryser, to go eller madpakke

Her kommer opskriften på super dejlige og bløde pølsehorn -og i en grovere og sundere version med kyllingepølser. Herhjemme er de altid et hit og vi bager virkelig tit pølsehorn, og vi bager mange af det. De er helt geniale, at have i fryseren. Så kan de fx varmes til en eftermiddags snack, tage med på de længere køreture eller hoppe i en madpakke.

Jeg oplever ofte forældres frustration, over børnenes madpakker. De klassiske rugbrøds mad, ses mindre og det kan være en udfordring at skulle finde på noget sjovt, igen og igen. Det vil Madsager gerne hjælp med og derfor kan du nu se de opskrifter, som du med god samvittighed, kan putte i ungernes madpakker.

Har du fulgt med på IG eller FB vil du vide, at jeg har tilføjet en kategori-søger på siden, som gerne skal gøre det endnu nemmere for dig, at finde netop den opskrift du har brug for. Du kan søge på alt fra hovedretter, til særlig sundt, og den aller nyeste kategori -god til madpakken.

Opskriften

Det skal du bruge til 16 pølsehorn:

25 g gær
1 dl sødmælk
3 dl lunken vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk olie
450 g hvedemel
150 g groft hvedemel
16 kyllingepølser
1 æg til pensling

Sådan gør du:

Kom gæren i en stor skål og lad det opløse i det lunkne vand. Tilsæt mælk, salt, sukker og olie.

Tilsæt mel lidt af gangen og ælt derefter dejen godt. Dæk dejen med et rent viskestykke og lad den hæve i 30 min. et lunt sted.

Tænd ovnen på 200 grader.

Efter de 30 minutters hævetid, deles dejen i to og den ene klump dej, rulles ud i en stor cirkel. Skær dejen i 8 trekanter og læg en pølse på det brede stykke. Rul pølsen ind mod midten og læg dem på en bageplade.

Lad pølsehornene efterhæve under et klæde i 30 min og pensel herefter pølsehornene med æg. Bag dem ca. 15 min, til de er let gyldne.

Gentag med den anden klump dej.

Snobrøds versionen

Ønsker du at lave en anderledes snobrøds version følger du overstående opskrift, men i stedet for, at rulle dejen ud, tager du og deler dejen i 16 små stykker. Hvert stykke dej rulles til lange pølser.

Pølsen af dej, rulles om den rigtige pølse, så enderne dækker.
Lad efterhæve, pensel og bag.

Her på billedet er brødene ikke grove, men lavet af 600 g alm. hvedemel.

Lyst til en anden to-go-hapser? http://madsager.dk/ostesnurrer-og-snegle/

Køb ny madkasse? https://kitchen4kids.dk/sistema-162/?gclid=EAIaIQobChMI9NKulsjI6wIVRemyCh0_vwJBEAAYASAAEgLe2vD_BwE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.