Græsk salat

Det smager sq græsk

Ja og det er jo super åndsvagt skrevet, når jeg i virkeligheden aldrig har været i Grækenland. Skulle jeg dog alligevel give et bud på essensen af det det græske køkken, skulle det være en max lækker og sprød salat, med masser af feta og oliven, en græsk salat, om man vil – og hey.. det er jo netop hvad denne opskrift byder på. Jeg vil derfor gerne have alle de tilbagemeldinger jeg kan få, fra jer græske travellers derude. Smager min salat af Grækenland?
Så lover jeg jer og mig selv, at 1 af mine 3 næste rejser, skal blive til Grækenland. Jeg modtager også gerne græske rejetips. Jeg skal derudover også have klemt en tur ind, til lejligheden i Malaga -selvfølgelig.

Lidt om OPSKRIFTERNE

En af fordelene ved, at være en efterhånden voksen kvinde, ihvertfald ifølge dåbsattesten er, at jeg har konsumeret en del mad. Både godt og skidt. Jeg spist mig gennem uanede mængder af måltider. Først i mit barndomshjem, senere sammen med veninder, i madklubber og nu til min egen lille familie. Jeg har lavet mig inspirere af andres mad, både som gæst i private hjem, på resturanter, af bunkevis af kogebøger og nu af sociale medier som instagram og pinterest. Jeg har haft mulighed for, at forfine, justere og kassere opskrifter i en del år og det er i denne proces, at opskrifterne her på siden, er bliver til. De fleste opskrifter kræver en tur gennem madsager-møllen, inden den kommer på bloggen, men så er der også opskrifter som denne på græsk salat, som bare fungerer perfekt første gang.

opskriften:


Det skal du bruge til 8 per:

1 agurk
5 tomater
2 salatløg
1 glas marinerede hvidløg +olien
250 g feta ost
150 g sorte oliven

Sådan gør du:

Agurken flækkes på langs og den bløde midte fjernes, inden den skæres i skiver. Tomaterne og salatløgene skæres i både.

Agurk, tomat og løg, vendes med hvidløg + olien herfra.

Fetaen skæres i tern og tilsættes.

Vend salaten rundt, med de sorte oliven.

Andre som skal til Grækenland? https://www.apollorejser.dk/rejser/europa/graekenland

Eller måske vil have lidt spansk mad? http://madsager.dk/embutidos-det-kolde-bord/

Her tænker du på “Græsk salat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *