Græsk pitabrød m. kylling og tzatziki

Græsk stemning i et pitabrød

Fra moussaka og græsk salat til gyros og souvlaki. Det græske køkken byder på lidt af hvert. og nu også græsk pitabrød m. kylling og tzatziki. Så er du fan af hvidløg og feta og masser af smag, så er græsk pitabrød m. kylling og tzatziki, og græk mad generelt, lige noget for dig -og mig. Trangen til de udenlandske køkkener er bestemt ikke blevet mindre, efter de sidste par corona-somre, men i år sker det! I år tager min familie og jeg på ferie og selvom destinationen er Mallorca og ikke en af de skønne græske øer, så drømmer jeg mig ofte væk til det græske køkken. Jeg er en sucker for feta. Måske du kan huske min opskrift på oliven og feta i olie, eller kan du finde opskriften her: http://madsager.dk/oliven-og-feta-i-olie/ De kan nemlig let bruges til denne opskrift også.
Stine har også lavet flere græske opskrifter fx disse lækre græske peinrli, som er græske pizzaer: http://madsager.dk/graesk-peinirli/ Det hele kan findes under fanen “græsk” sjovt nok.
Du kan også gå all-in og bage dine pitabrød selv. Se opskriften her http://madsager.dk/hjemmebagt-pitabroed/

OPSKRIFTEN

Det skal du bruge til 2 pers.

4 pitabrød
2 kyllingefileter
1 peberfrugt
2 mellemstore løg
Feta
1 agurk
2 store spsk græsk yoghurt 10%
1 fed hvidløg
Lidt citronsaft
Salt og peber

Sådan gør du:

Lav først tzatzikien. Riv agurken groft, pres væsken ud med hænderne og put den revne agurk i en skål. Tilsæt 2 store spsk græsk yoghurt, 1 fed presset hvidløg, lidt citronsaft og smag til med salt og peber. Sæt på køl (kan sagtens laves tidligere på dagen)

Skær løg i kvarte, put i et fad, pensl med olie og put salt og peber på. Bag i ovnen i 30 min ved 180 grader varmluft.

Skær kylling i tern (2×2 cm) og bagefter peberfrugten i samme størrelse tern. Sæt skiftevis kylling og peberfrugt på et grillspyd. Pensl med olie og krydr med salt og peber. Grill kyllingespydene på grillen (eller bare på en pande hvis du ingen grill har eller det ikke er grillvejr).

Skyl salat og riv i lidt større stykker – og put feta i en skål. Servér nu det hele og saml lige præcis den græsk-inspirerede pita du kan lide.

Læs mere om Grækenland: https://da.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A6kenland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.