Græsk peinirli

den græske pizza

Hvem elsker ikke pizza? MIG! Der er så mange elementer i pizzaen, som gør den til den ultimative hyggespise. Det valgfrie fyld, som kan varieres til hele familien. Det eneste problem er, at man ikke kan spise det flere gange om ugen -eller kan man? Din løsningen kommer her i form af græsk peinirli.

Peinirli laves langt hen af vejen som en almindelig pizza, men i en ubådsform. Form gør det muligt, at fylde en hel masse lækkert fyld på. Forbered dejen og lad den enkelte selv vælge topping til egen peinirli.

Ideer til fyld

Fyldet til peinirli bestemmer du fuldstændig selv. Et råd herfra er alligevel, at forsøg at gøre det enkelt. Så kommer de enkelte elementer bedst til sin ret.

Feta, parmesan, mozerella, bacon og timian
Kartoffel, tomat og pesto
Tomatsovs, spaghetti og kødboller

opskriften

Det skal du bruge til 6 peinirli:

25 g gær
3 1/2 dl lunken vand
3 spsk olie
2 tsk salt
8 dl hvedemel
Olivenolie til at pensle med

Se ideer til fyld i teksten ovenover.

Sådan gør du:

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser, pånær hvedemelet.

Tilsæt melet lidt efter lidt, indtil dejen er mættet.

Lad dejen hæve under klæde, ved stuetemperatur i halvanden time.

Tænd ovnen på 250 grader (alm ovn). Du kan med fordel bruge et bagestål, hvis du har sådan et.

Del dejen i 6 boller. Rul bollerne ovalt ud. Rul kanten ind mod midten. Enderne snor du, ganske lidt, blot for at sikre, at dejen ikke går op under bagning. Pensl med en smule olivenolie.

Kom på bageplade med bagepapir. Fordel dit valgfrie fyld i peinirlierne og bag dem ca 15-20 min.

En græsk salat til? http://madsager.dk/graesk-salat/

Det græsk: https://da.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A6sk_(flertydig)

Her tænker du på “Græsk peinirli”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.