Græsk bøf m. tzatziki

Solcreme og ferielængsler

Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste, som savner at kunne rejse udenfor landets grænser. I hvert fald uden de mange bekymringer, der lige nu følger med hvis man gør. Specielt til de varmere himmelstrøg. Jeg savner shoppeture, sand mellem tæerne og god mad. Gud hvor jeg elsker sol og varme – og Gud hvor er jeg blevet bleg. Corona den kælling, har efterhånden holdt os hjemme i længere tid end vi havde turde tro – og det er efterhånden ‘lidt nederen’. Vi håber stadig på 3 ugers barselsferie i Thailand til januar, men altså ærligt – det ser sgu lidt sort ud lige nu.

I et desperat forsøg på at få lidt feriestemning, så smører jeg mig nogle gange med solcreme, for lige at fornemme duften af sol, strand og kolde drinks. Min kæreste synes jeg er dybt godnat og det kan da også virke dumt – jovist, men det virker altså for mig. Omend kortvarig. Men så smører jeg sgu bare lidt mere på. Men må ta’ hvad man kan få, right?

DRØMMER MIG VÆK TIL EN GRÆSK B(Ø)F

Når ikke jeg kan komme til varmen, så må varmen altså komme til mig. Jeg drømmer mig tit væk – specielt til Grækenland. Der er så flot, skønt og den græske mad kan nu engang noget. Oliven, tzatziki, solmodne tomater og krydderurter. Det er så lækkert. Et lille fif, når du længes efter din yndlings feriedestination er, at lave maden derfra. Af samme grund spiser vi også rigtig meget græsk mad i tiden og vi har langt oversteget vores hvidløgs-kvote, for i år. I denne enkle og sommerlige græske opskrift, har jeg brugt de store salatblade, som en slags wrap til bøffen. Vil du gerne have noget rigtig brød, kan du med fordel lave lækre og smagfulde fladbrød. Du kan finde opskriften her http://madsager.dk/fladbroed/

Opskriften

Det skal du bruge til 2 per:

400 g hakket oksekød
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret oregano
2 fed hvidløg
2 store spsk græsk yoghurt
1 agurk
Store salatblade
1 tomat
1 rødløg
Salt Peber

Sådan gør du:

Tzatziki: Skær agurken oven på langs og fjern det indvendige med en ske. Riv agurken groft og drys lidt salt over – og lad trække i 5-10 min. Pres så meget saft ud af agurken med hænderne, som du kan og put den revne agurk i en skål. Tilsæt græsk yoghurt og et presset fed hvidløg. Rør rundt og smag til med salt og peber. Din tzatziki kan spises med det sammen, men bliver kun bedre af at stå. Lav den gerne dagen i forvejen.

Græsk bøf: Bland oksekød, oregano, timian, salt og peber i en skål og rør til farsen er blandet godt. Form 2 bøffer og steg dem på panden.

Anret som vist på billedet, hvor du bruger salaten, som en slags wrap til bøffen.

Du kan variere opskriften fra gang til gang, ved at tilsætte fx oliven i din burger, lidt feta i bøffen eller måske lidt citron eller dild i tzatzikien.

Lyst til at se lidt fra Santorini? https://www.youtube.com/watch?v=r6TQegzZ4zA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *