GATEAU MARCEL

GATEAU MARCEL – VERDENS BEDSTE

Gateau marcel er opfundet af den franskfødte kok Michel Michaud og selvom opskriften er over 30 år gammel, er den stadig at finde på en lang lække menukort landet over. Den intense chokoladesmag og den silkebløde mousse gør den til en vaske ægte chokoladedrøm og kokken selv, anbefaler at man bruger Guanaja 70 % chokolade fra Valrhona, for at opnå den rigtige intense smag. Du bestemmer selvfølgelig helt selv, hvilken chokolade du vil bruge, men med så enkel en kage, kan kvaliteten smages.

200 følgere, for en gateau marcel

Hurra og hallelulja! Min instagram har ramt over 200 følgere, hvilket edder-fiseme har taget sin tid. Kampen om madfølgerne er benhård og der er mange virkelig dygtige, både kokke og glade amatører derude -Jeg følger dem jo selv, så jeg ved det. Men det gør bestemt ikke glæden mindre, at over 200 mennesker, har valgt at følge netop mig og min protil -Tak altså. I er fandme så søde! Jeg håber du her på bloggen finder en masse kulinarisk inspiration, men også at du engang i mellem finder tid til, at læse mine små indlæg. Jeg vil gøre mig umage med, at gøre dem relevante for både dig og mig.

Under alle omstændigheder, så har jeg besluttet at give jer opskriften på noget så simpelt, som verdens bedste chokoladekage. #pissenemkage

opskriften:

Det skal du bruge:

200 g god mørk chokolade, finthakket
200 g smør
170 g æggehvide
200 g sukker
130 g æggeblommer
Valgfrit pynt. Kagen på billedet er pyntet med kakaopulver, blåbær og rød skovsyre

Sådan gør du:

Kom smør og chokolade i en skål over et vandbad og smelt det under omrøring. Tag herefter skålen af varmen.

I en ren skål piskes æggehvider med 1/4 af den samlede sukker (ca 50 g) Pisk det er helt stift og danner flotte toppe. I en anden skål piskes æggeblommerne med resten af sukkeret (ca 150 g) til en skøn luftig æggesnaps. 

Rør smeltet smør og chokolade i sukker og æggeblommemassen og rør det nænsomt til det er en ensartet masse. Vend derefter først et par spsk æggehvideskum i chokoladecremen og dernæst vendes forsigtigt resten af de piskede æggehvider i, til det bliver en let og luftig chokolademousse. Det er vigtigt at man er lidt forsigtig her, så al luften ikke slåes ud af æggehviderne og dejen klasker.

Smør en springform med smør og kom halvdelen af chokolademoussen i formen. Kagen bages ved 175 grader forvarmet ovn i ca. 25 min. Den anden halvdel chokolademousse stilles i køleskabet.

Når kagen er færdigbagt tages den ud af ovnen og stilles i køleskabet i 30 minutter til den er kølet af. Den kan med fordel kommer en tur i fryseren, hvis du har tid til det. Fordel derefter resten af chokolademoussen på kagen og lad kagen hvile på køl i nogle timer eller til dagen efter. Pyntes lige inden servering.

Kokken: https://da.wikipedia.org/wiki/Michel_Michaud

Noget andet virkelig lækkert: http://madsager.dk/hvid-chokolademousse-m-lakrids/

Her tænker du på “GATEAU MARCEL”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.