Fransk løgtærte

tærternes konge

Hvem vil vide hvilken tærte, som er min favorit? Der er ingen tvivl, når karaktererne for årets tærte, skal fordeles og vinderen er uden stor konkurrence, denne lækre og aromatiske franske løgtærte. Min kæreste lavede den for første gang, til vores datters fødselsdags frokost for familien, tilhørende en lækker grøn salat. Det er flere år siden nu og den er blevet lavet flittigt siden, fordi den bare virker. Jeg syntes ellers tit jeg oplevede, at tærter ikke smagte af nok, eller så var de bløde i bunden. Derfor var jeg heller ikke den første til, at give denne løgtærte et forsøg, men det var kærlighed ved første bid og jeg har sidenhen lavet den flere gang og skruet lidt på opskriften her og der -selvfølgelig.

opskriften:

Det skal du bruge:

Dej
200 g hvedemel
150 g smør
Koldt vand
Lidt salt 

Fyld
125 g bacon i tern
300 g rødløg (renset vægt)
1 spsk hvedemel
1½ dl piskefløde eller mælk
4 æg
100 g reven emmentaler eller anden mild ost
1 tsk frisk timian
Salt og peber

Sådan gør du:

Smulder smørret i hvedemelet og saml dejen med vand. Den krydres med salt og rulles ud, så den passer til din tærteform. Min er 20 cm i diameter. Beklæd formen med bagepapir og kom tærtedejen i formen.

Pensel bunden med lidt af en æggehvide fra et af de æg der skal i fyldet. Forbag tærtebunden 10 min. ved 175 grader på midterste ovnribbe.

Skær løgene i smalle både og steg bacon på en pande, til de er sprøde. Tilsæt løgene og steg dem bløde.

Drys hvedemelet over løg og bacon og tilsæt herefter fløde. Kog fyldet et par min. under omrøring, så det får mere konsistens.

Pisk æg og ost let sammen i en skål og vend løgblandingen i. Krydr med salt, peber og frisk timian.

Kom løgmassen i den forbagte tærtebund og bag tærten i ovnen ved 175 grader på midterste ovnribbe i ca 35 min. Pynt med frisk timian.

Lidt fransk til dessert? http://madsager.dk/gateau-marcel/

Bilka: https://www.bilka.dk/

2 meninger om “Fransk løgtærte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.