Fennikelsalat

#fennikelforthewin

Denne fennikelsalat, er en af mine absolut favorit sommersalater og den går perfekt til de lyse aftner, med kylling på grillen og hvidvin i glasset. Dertil kommer selvfølgelig, at fennikel for mig, er en overset gudespise. Den smager altså bare sindsygt godt med sine lakridsnoter og så knaser den så dejligt.

Salaten som blev til ved et tilfælde

Salaten er inspireret af et restaurantbesøg sidste år, på Mosskovpavillonen ved Store Økssø. Det var en dejlig sommerdag og vi kunne derfor sidde ude under parasollen. Resturanten bød på en lækker frokostbuffet og selvom jeg ofte synes, at buffeter let bliver smagløse, så bød denne på et sommerligt udvalg, af salater, hjemmebagt brød, fisk og en læskende rabarbersuppe. Jeg, som også sidste sommer, sad med en baby på armen, sendte min kære mand ind, for at hente mad til mig. Det var en virkelig dårligt ide og den fine rene tallerken, som jeg havde sendt ham afsted med, kom nu tilbage med ALLE de retter, buffeten kunne tilbyde -og i en stor pærevælling. “Jeg vidste jo ikke hvad du ville have og jeg gider ikke gå flere gange” var hans undskyldende kommentar, allerede inden han afleverede bjerget af mad foran mig.

“Hvad helvede er det?” Det så ikke sønderlig appetitlig ud, men man må jo spise, hvad der bliver serveret. Jeg fik spist lidt her og lidt der og pludselig var det som om, at der samlede sig nogle smage i rodet. Smage som jeg nu, efter et år, kan præsentere som denne fennikelsalat.

opskriften

Det skal du bruge til 4 per:

1 fennikel i meget tynde skiver
2 æbler i smalle både
½ blomkål i små buketter
3 forårsløg i ringe
Frisk grofthakket dild
Saften fra 2 appelsiner
1 tsk sennep
Salt og peber

Sådan gør du:

Fennikel, æble, blomkål og forårsløg, blandes i en skål.

Lav en dressing af appelsinsaft, sennep og salt og peber. Husk at smage til.

Hæld dressingen over salaten og drys med frisk dild.

Mosskovpavillonen: https://mosskovpavillonen.dk/

En anden sommersalat: http://madsager.dk/kartoffelsalat-20/

Her tænker du på “Fennikelsalat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *