Fastelavnsboller

Fastelavn er mit navn

Som lovet på min story kommer her opskriften, på disse lækre fastelavnsboller med blød vaniljecreme. Mange har en klar mening, når det kommer til fastelavnsboller. Enten vil man have en gærdej eller så vil man have en vandbakkelse. Jeg har endnu ikke forsøgt mig med vandbakkelserne, men jeg ved at jeg rigtig godt kan lide denne version, som anses for den gammeldaws udgave. Den originale, om man vel.

Har du en super god opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser? så kyl den endelig i min retning.

opskriften

Det skal du bruge til 10 stk:

Vaniljecremen:
½ vaniljestang
2 ½ dl sødmælk
70 g sukker
2 stk æggeblommer
20 g maizena

Dejen:
2 dl kold sødmælk
35 g gær
1 æg
500 g hvedemel
7 g stødt kardemomme
35 g sukker
8 g salt
75 g smør

Derudover:
100 g 70% chokolade
1 æg

Sådan gør du:

Vaniljecremen:
Start med at lave cremen, så den kan køle godt af. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud og bland det sammen med lidt sukker, så kornene ikke klumper sammen.

Kom sødmælk, halvdelen af sukker, vaniljekorn og stang i en gryde og kog det op.

Kom imens resten af sukkeret i en skål sammen med æggeblommer og maizena, og rør det sammen. Hæld halvdelen af den kogende mælk over æggeblandingen i skålen, mens du pisker. Kog resten af mælken op igen, og hæld ægge-mælkeblandingen fra skålen ned i gryden, mens du pisker kraftigt. Skru ned for varmen, så cremen kun lige koger, og fortsat med at piske i 1-3 min, indtil cremen tyk bliver tyk

Hæld den varme creme op i en skål, og læg et stykke køkkenfilm direkte på cremens overflade. Dette forhindre cremen i at lave en tyk hinde. Stil cremen i køleskabet, og lad den køle helt af inden brug.

Du kan tage vaniljestangen op af cremen når den er kølet af.

Dejen:
Hæld mælk i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, kardemomme, sukker og salt og ælt dejen, til den er samlet og slipper skålen. Det tager ca. 6-8 minutter. Brug gerne en røremaskine, og lad dejen ælte ved lav hastighed. (Ælter du i hånden tilsættes smøren allerede inden, at dejen æltes sammen)

Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes, til den er blank og glat. Lad dejen hvile lunt i 1 time med et klæde over, så den hæver lidt op. Slå dejen ned til en fast klump, pak den ind i husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet i min. 1 time.

Når dejen har hvilet, rulles den ud til et rektangel. Skær dejen ud i kvadrater på 12×12 cm med en skarp kniv. Fordel cremen i en klat i midten på alle stykker dej. Hak 2/3 af chokoladen groft og fordel den oven på cremen. Gem resten af chokoladen til at pynte med.

Luk bollerne ved at tage fat i de fire hjørner af dejen, løft dem op og saml dem oven over bollen. Pas på ikke at trykke samlingerne ned i bollen. Vend bollen om, så samlingen vender ned mod bagepladen.

Lad bollerne hæve et lunt sted til næsten dobbelt størrelse – det tager ca. 2-3 timer. Du kan smug-kigge til dem undervejs og se, om nogle af dem, skulle være gået op, så fyldet kan rende ud. Pensel dem med et æg, inden du bager dem til de er gyldne ved 200 grader i 12 min.

Smelt chokoladen og pynt hver bolle. Du kan også bruge hakket pistacienød eller farv en almindelig glasur med frugtfarve, for et festligt resultat.

Vil du hellere bage noget andet? http://madsager.dk/svampede-og-laekre-chokoladeboller/

For mere info om fastelavnsboller: https://da.wikipedia.org/wiki/Fastelavnsbolle

Her tænker du på “Fastelavnsboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.