Falafel i pita

Back in falafel business

Det er et par dage side, at jeg har fået lagt en ny opskrift op her på siden. Det er nu ikke fordi, at der ikke er opskrifter nok at tage af, og denne opskrift på falafel fortjener at blive delt, det er klart! Men det har taget mig lidt tid, at få sat mig ind i alt det tekniske, som følger med sådan en hjemmeside. Jeg er af person lidt utålmodig, når det kommer til at sætte mig ind i nye ting og jeg vil helst bare i gang med det samme.

IT-ANSVARLIG SØGES.

Det var også det, som skete med siden her. Jeg ved ikke hvor mange gang, min kæreste har opfordret mig “…måske du kunne læse dig til det?” men jeg vil dele opskrifter og eksperimentere i køkkenet -fandme ikke læse om SEO og andre åndsvage forkortelse, som sender mig direkte tilbage til handelsskolen og IT undervisningen. IT er sikkert allerede et håbløs forældet udtryk på niveau med EDB. “Det hedder altså ikke en computer Stine. Det er en Chromebook” lød beskeden fra en elev i 0 kl. 34 år og allerede stået af den digitale fremtid. Men der skulle nogle små justeringer til, så mobilversionen blev lidt bedre, men nu håber jeg, at det er overskueligt for jer derude. Ellers må i kontakte den iT-ansvarlige.

Falafler in da house

Falafler er for lækkert! De kræver lidt tid, altså ligesom en dansk frikadelle kræver lidt tid. Det er for nogle familier meget og for andre helt okay. Det er nok et temperaments spørgsmål. De skal have en ordentlig omgang med krydderierne, så man ikke er i tvivl om dens oprindelse og så skal den, efter min mening, have det rette tilbehør. Derfor vil jeg opfordre dig til, når du laver opskriften, ikke at være en dovenrøv. Du skal både lave dressingen og de syltede løg, så tingene passer sammen. Det kommer du ikke til at fortryde.

opskriften

Det skal du bruge til ca. 25 stk:

Falafel:
400 g kikærter, fra dåse
2 håndfulde persille, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 løg, finthakket
3 tsk koriander, stødt
3 tsk spidskommen, stødt
1 tsk salt
2 kartofler, skrællet og evt revet. Det kommer an på hvor god din blender er.
3 æg
4 spsk rasp
1/2 tsk chili
1 citron, 2 spsk. citronsaft herfra


Smagsneutral olie til stegning

Dressing:
2 dl. creme fraise
En håndfuld frisk mynte
½ håndfuld frisk koriander eller bredbladet persille
Salt, peber og frisk citronsaft

Syltede rødløg:
4 rødløg
1/4 dl. æbleeddike
2 spsk sukker
Salt og peber


Derudover:
Salat
Pitabrød -køb nogle gode stenovnsbagte eller bag dem selv
Valgfrit grønt

Sådan gør du:

Falafel:
Skyl kikærterne grundigt og blend derefter alle ingredienserne til falafler sammen. Brug gerne en foodprocessor. Er falafel-farsen lidt for våd, så tilsæt et par spsk havregryn, groft mel eller ekstra rasp.

Form runde falafler med en ske i hånden og steg dem i varm olie til de er fine sprøde og lækre. De er bedst fritteret i en halv liter olie, men de kan også tilberedes på en pande eller i ovnen.

Dressing:
Krydderurterne vaskes, hakkes og blandes med creme fraisen. 
Smag til med salt, peber og rigeligt med citronsaft.

Syltede rødløg:
Løgene skæres i tynd skiver og koges op på en pande ved lav varme, med eddike og sukker. Lad dem koge i ca. 10 min og smag dem til med salt og peber. 
Det valgfrie grønt klargøres og pitabrødene varmes.

Hvad skal du have til morgenmad? http://madsager.dk/smoothie-bowl-den-rode/

For mere info: https://www.webdesigner.dk/wordpress-blog/

3 meninger om “Falafel i pita”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.