Ensaladilla Rusa

Autentisk tapas

Lad mig præsentere en vaske ægte legende-tapas! En gammel traver, en klassiker eller en autentisk tapas, om man vil. Enhver tapasbar med respekt med sig selv, vil kunne servere dig en udgave af ensaladilla rusa. Den vi som ofte være pyntet med oliven, syltet peberfrugt og æggeblomme, men det synes jeg ikke er særlig kønt, så jeg har kørt den klassisk og nordisk på pynten. Smagen er til gengæld Den smager himmelsk med et godt brød og kold hvidvin on the side.

På trods af navnet har denne spanske “russiske salat” intet at gøre, med den lyserøde rødbedesalat, som du kender den fra køledisken. Faktisk minder ensaladilla rusa, mere om et kærlighedsforhold mellem en italiensk salat og kartoffelsalat -men det er stor kærligheden. Retten skulle eftersigende komme fra det russiske, men denne lille sommerlige tapas er altså nu blevet ærke-spansk.

opskriften

Det skal du bruge til 4 per:

400 g kartofler
2 gulerødder
2 æg
1 ds tun i vand
½ dl ærter
Salt og peber
Evt lidt pyntegrønt

Sådan gør du:

Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i tern. Kom dem i en gryde og kog til de er møre. Hæld vandet fra og stil gulerødder og kartofler til siden til de er kolde.

Kog ægget, skær hviderne i tern og kom det sammen med kartofler og gulerødder. I Spanien bruges blommen ofte som pynt, men det synes jeg ikke ser specielt kønt ud, så jeg bruger dem ikke. Det kan du selvfølgelig gøre som du vil.

Tilsæt ærter og tun og vend sammen det hele sammen med en god mayonaise. Hvis du vil lave din mayo selv, kan du finde en opskrift her http://madsager.dk/patatas-bravas-con-aioli/ Du lader bare være med, at tilsætte hvidløg til din aioli og så har du dig en lækker hjemmelavet mayo. Vær opmærksom på, at du ikke skal bruge særlig meget mayo til din ensaladilla rusa. Det er ikke ligesom en dansk kartoffelsalat, men ingredienserne skal blot samles med mayo.

Smag til med salt og peber og pynt evt med lidt grønt.

Den russiske salat fra køleren https://www.k-salat.dk/essential_grid/russisk-salat/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *