Mormors kager

En uhyggelig HALLOWEEN KAGE

Når man bliver 6 år er alt med halloween bare for fedt. Sådan var det i ihvertfald her i huset. Derfor lavede mormor denne smukke halloween kage med et personligt sukkerprint. Der var også små flagermuse og edderkopper på siden. Jeg var personligt vild med de 6 små uhyggelig lys, som pyntede på kagens top. Inden i kagen havde barnet selv bestemt en jordbærmousse. Derudover var der også en mousse af hvid chokolade og en lækker knasende kiksebund.

Babyshower

Så overdrevet nuttet kan en kage se ud. Den er lavet til min søsters babyshower, hvor min mor selvfølgelig gerne ville prøve sig med en kage i lyseblå -dem er der nemlig ikke mange af, hvis man kun laver kager til mine piger. Tjek lige de søde små fødder ud.

Havfrue kage

Jeg siger det til min mor hver gang vi nærmer os en fødselsdag. “Nu skal det ikke være en stress faktor med den kage. Det er dejligt du gider komme med en fødselsdagskage og vi bliver glad for selv en helt almindelig bradepandekage”
“Ja, ja. Det ved jeg godt, men jeg hygger mig sådan med det” siger hun altid.
Hun vil nok selv mene at hun valgte en nemmere løsning, da vi mødtes slut september for, at fejre vores store piges 5 års fødselsdag. Men barnet er ovenud lykkelig “Det var lige sådan en, som jeg allerhelst ville have” var hendes kommentar, da hun så den smukke havfruekage. Og selvom den “kun” er lavet med sukkerprint. Har min mor tilføjet en masse smukke detaljer. Læg fx mærke til den tofarvede smørcreme, de lyserøde muslingeskaller og de blå luftbobler.

En enhjørning kage

Da min ældste datter blev 4 år i sep. 2019 var hendes store ønske, at mormor skulle bage enhjørningkage, og da hun er det ældste barnebarn, bager mormor selvfølgelig en enhjørningkage. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forstillet mig, at min mor ville bruge ca. 16 timer i køkkenet, på at kreere dette mesterværk af en fødselsdagskage – men det gjorde hun dæleme. Udover at være meget smuk, gemte den også på en farverig overraskelse, da midten var fyldt med M&Ms. Det betød, at det væltede ud med M&Ms når man skar i den. Virkelig sej detalje, som blev godt modtaget af fødselaren.

Processen i billeder

EN katte kage

Vores mellemste blomst Rosa My fyldte 2 år i aug og derfor lavede min mor, denne super søde katte kage. Mousserne var med hindbær og hvid chokolade og den friske hindbær og den søde chokolade komplimentrede hinanden godt.
Ørene havde fået lidt hjælp fra en tandstik, så de kunne løfte sig fra kagen.

“Ej! Kattens tunge sidder jo på dens kind” var min mors første kommentar, da hun så billeder, men det havde ingen andre end hende lagt mærke til.

dora the explorer

Også Dora har lagt højt på Ofelias idol liste. Derfor lavede mormor selvfølgelig en Dora kage til barnets 3 års fødselsdag. Kagen er lavet med sukkerprint og beklædt med fondant.

Derudover havde hun printet nogle af karaktererne fra Dora ud på papir og limet dem på tandstikker, så de også kunne stå i kagen.

dinosaurus kage

Første gang mormor kastede sig ud i en fødselsdagskage, var til Ofelias 2 års fødselsdag. Vi holdt DINOSAURUS fest… RRAAAAWWW! Da pigebarnet var helt skudt i Gurli Gris, hendes lillebror Gustav og så selvfølgelig også dinosaurusser.

Kagen var lavet af almindelig chokoladekage og formet op med smørcreme og fondant. Hun har brugt “rutebiler” som sten. Smart ik?

Mangler du bageudstyr? https://bagebixen.dk/?gclid=EAIaIQobChMIzK33ptGm6AIVEM-yCh02TwiGEAAYAiAAEgJcM_D_BwE

En anden kage til fødselsdagen: http://madsager.dk/rabarbermuffins/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *