Embutidos

det kolde bord

Lyder det ikke flot? EMBUTIDOS! OLÈ! Man får helt lyst til at trampe hårdt i gulvet med den ene fod, mens man kaster hånden over hovedet. “Embutidos” -sådan på spansk og det hele. Det er nu ikke fordi mit spanske er så veludviklet, som jeg kunne ønske, men det bliver da til “un copa de vino blanco, uno mas, salsa, tequila por farvor” og andre hverdags fraser. Heldigvis har jeg allieret mig med min helt privat tolk, nemlig min kæreste, som har læst spansk på universitetet og boet i landet af flere omgange -og det er vældig rart, hvis man en dag skulle få lyst til en omgang rosè istedet for hvidvin.

“Embutidos kunne i virkeligheden oversættes til “det kolde bord” og er et udvalg af forskelligt kødpålæg. Her vil du typisk finde alverdens røget svinepålæg: skinke (jamón serrano eller ibérico), paprikapølse (chorizo), tørret svinefilet (lomo), peberspegepølse (salchichón) og selvfølgelig spansk ost, f.eks. Manchego eller en lagret gedeost.

Tilbehøret kan varieres i uendeligheder og slip endelig fantasien løs, men sørg for en masse godt brød. Derudover serverer jeg ofte lidt nødder, hjemmelavet pesto, frugt og måske nogle fyldte peberfrugter, hvis jeg skal flotte mig.

Lyst til flere tapas? http://madsager.dk/pimientos-de-padron/

For mere info: https://srfood.dk/da/produkter/palaeg/spanske-specialiteter

Her tænker du på “Embutidos”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *