Den berømte bacondressing

En ægte familie hemmelighed

Hvem elsker ikke bacon? Forstil dig så, at du kan dyppe alle elementerne på din grilltallerken i bacon. Lyder fedt ik? Denne bacondressing er en vaske ægte familie hemmelighed og en klassiker på ethvert grillbord i min familie. For mig er det smagen af sommer, gang i grillen, kold hvidvin og hyggeligt samvær. Altså du har ikke hørt mig sige, at du ikke kan lave bacondressing året rundt, for det kan du uden tvivl, men for mig er det en dressing som hører sommeren til.

Graviditethormoner og bacondrsssing

Det var det herrens år 2015 og jeg skulle med min svigerfamilie til Anholt. Jeg var lige så højgravid, som det var højsommer og vi havde ingen biler med, så alt foregik på cykel eller på gåben -og så var der min. 100 grader HVER ENESTE dag! Behøver jeg at sige, at mine hormoner og humør levede sit eget liv. Dagene føltes uendelig lange og der var førts hen af aften, jeg svingede mit korpus udenfor, for at være lidt sociale med de andre.
3 dage gik på samme måde og da min svigermor på +65 år bankede mig i bordtennis, fik jeg nok! Nu gad jeg fandme ikke mere Anholt! Min kæreste trøstede mig “men hvad kan vi dog gøre for, at du bliver glad igen Stine?” og lige der slog det mig -bacondressing! Bacondressing ville være det eneste i hele verden, som ville kunne gøre mig glad igen. Så Esben sprang på jernhesten og cyklede efter meterlange mængder af bacon. Nu var den gravide glad, altså for en stund.

Hvor meget bacon går der til en bacondrssing?

Svaret er ikke enkelt og derfor må du også fortolke opskriften som du ønsker. Jeg har brugt alt fra 2-7 pakker bacon til 500 g creme fraise. Det hele afhænger af din bacontrang og hvor vulgær du tør være. Det eneste jeg med sikkerhed kan sige er, at du kommer til at lave for lidt -alt for lidt, men det finder du nok ud af. Når du først du selv og dine gæster opdager glæden ved salt knas i kold creme, så går det stærkt.

Sådan gik det også på Anholt og før jeg fik set mig om, var der ikke mere bacondressing tilbage, og så var jeg sur igen -ak ja!

opskriften

Det skal du bruge:

500 g fed creme fraise
ca, 4 pk bacon i skiver
1½ tsk paprika
Salt (smag til tilsidst, da bacon indeholder en del salt)

Sådan gør du:

Steg alt din bacon og læg det på et fedtsugende stykke papir, til det er kølet af. Når baconen er kold, hakkes det groft.

I en stor skål blandes creme fraise, paprika og bacon. Gem evt. lidt bacon til pynt på toppen. Smag til med salt.

Stil din bacondressing på køl, indtil den skal serveres.

Brug for en anden dressing til grillbordet? http://madsager.dk/klassisk-basilikumspesto/

Brug en god bacon: https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/mad-og-indkoeb/bacon-vaelg-godt-produkt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.