Crema Catalana

Den spanske creme brulee

Denne opskrift på Crema Catalana er så klassisk spansk dessert-agtig, som det kan blive. Den mindre utrolig meget om den, måske lidt mere berømte, franske creme brulee, men adskiller sig ved sin kanel og appelsin. Du skal bruge en lille gasbrænder til opskriften, for at brænde sukkeret på toppen. Jeg ved at nogle opskrifter sig, at du kan komme dine Crema Catalana på grill i ovnen, for at få samme effekt, men det har jeg altså aldrig haft held med.

Madfotograf

At tage nogle billeder, som viser retten fra sin bedste side, kan være lidt af en udfordring. Man vil gerne tage et billede, som giver læseren lyst til at kigge, smage og i sidste ende lave maden. Her er der forskellige små fif, som man kan bruge fx at tage billedet i naturligt lys eller bruge et redigeringsprogram. Jeg ved at nogle madbloggere bruger utrolig lang tid på, at tage det helt perfekte billede. Jeg kan godt bliver lidt misundelig, når jeg kigger på mine madblogger-kollegaers billeder, men mine arbejdsforhold er også ofte lidt pressede, for at sige det mildt.

er det insta worthy?

Mit mad bliver ikke lavet til “udstillingsmad”, men fordi min familie venter på, at få noget at spise. Det er billeder af vores hverdagsmad, som det skal spises den dag. Dertil skal lægges en meget sulten familie og det kræver den del streshåndtering fra min side, at stå og nulre med små grønne blade, når min. 2 sultne ulve, cirkulerer omkring mig med løbende mundvand. Jeg har sådan en underlig familie, som også gerne vil have varm mad og derfor skal fotograferingen gerne gå lidt tjept.

Hvad jeg prøver at sige er, at jeg håber i derude vil bære over med billedkvaliteten ind i mellem. Det går lidt hurtigt sommetider, men opskrifterne er altid i top! Og så er det da bare super, at kunne opdage sig selv i skeen, på dette billede af min lækre Crema Catalana.

opskriften

Det skal du bruge til 4 per:

2½ dl sødmælk
2 ½ dk sødmælk
1 appelsin -usprøjtet
1 kanelstang
1 kanelstang
4 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse

Sådan gør du:

Hæld mælk og fløde i en gryde. Skær skrællen tyndt af appelsinen uden at få den bitre hvide hinde med.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem dem)

Bring forsigtigt mælk og fløde i kog sammen med appelsinskal, den tomme vaniljebælg og kanelstangen. Sluk for varmen, og lad blandingen trække i gryden i ½ time.

Sigt herefter appelsinskal, vaniljebælg og kanelstang fra.

Pisk æggeblommer luftige med vaniljekorn, sukker og majsstivelse med en elpisker i en skål eller på røremaskine.

Hæld den lune flødeblanding i skålen i en tynd stråle under omrøring, og hæld det hele tilbage i gryden. Bring blandingen forsigtigt op til kogepunktet, og lad den småsimre, til den tykner.

Fordel cremen i små serveringsskåle, dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i ca 2 timer, så cremen sætter sig.

Lige inden servering drysses rørsukker over de kolde cremedesserter i et tyndt lag, og sukkeret brændes med en lille gasbrænder til det karamelliserer.

Lyst til noget andet spansk: http://madsager.dk/patatas-bravas-con-aioli/

Lyst til at blive klogere på, at fotografer mad? https://www.louiogbearnaisen.dk/fotografering-foodstyling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.