Cream puff kager m. daim

glædelig stines fødselsdag

Så gik den ikke længere. Endnu et år er gået og 35 bliver i dag skiftet ud med 36 og det skal fejres med flag, kage og en tur ud og spise i aften.
Men faktisk har jeg allerede taget forskud på fejringen. Sidste weekend mødtes jeg med min søster og den øvrige familie til fælles fejring. Det var i den forbindelse, at jeg lavede disse cream puff kager m. daim.

opskriften

Det skal du bruge til 12 kager:

Brownie:
150 g smør
3 æg
4½ dl sukker
2 dl hvedemel
6 spsk kakao
3 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
Rasp

Flødebolleskum:
1 tsk vaniljesukker
125 g sukker
50 g lys glukosesirup
½ dl vand
75 g æggehvider

Pynt:
Pynten er selvfølgelig valgfri, men ideen med kagen er at du bruger daim chokolade, som lag. Pynten overpå er på min version forskelligt slik, men skulle jeg lave kagen igen, ville jeg bruge frugter istedet, for at balancere den søde smag.

Min. 6 stykker daim. Måske en ekstra, hvis en er knækket eller gør det når du skærer den.

Sådan gør du:

Brownie
Den kan med fordel laves dagen før, så den når at blive helt kold.

Smelt smørret og lad stil til side, så det kan køle lidt af.

Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen.
Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen.

Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
Smør en bageform og drys lidt rasp i bunden.
Fordel dejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt).

Bag brownien ved 175 grader i cirka 30 minutter – pas endelig på, at den ikke får for meget!
Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den. Og endnu vigtigere, inden der kommes flødebolleskum på.

Flødebolleskum:
I en gryde kommes vaniljesukker, sukker, vand og glukosesirup. Kog det hele op til 117 grader.

Pisk æggehviderne stive med en håndmixer eller røremaskine. I en meget tynd stråle, hældes den varme sukkermasse i æggerhviderne, mens der heletiden piskes. Pisk videre i mindst 10 minutter, til det er en sej blank flødebolle skum.
Kom skummet i en sprøjtepose med en valgfri tyl.

Kagen
Med en skarp kniv deles 6 stykker daim chokolader på midten. Dette bliver størrelsen på kagerne. Brug chokoladen som skabelon til, at skære kagestykker ud i samme størrelse.

På de helt kolde kagestykker, sprøjtes flødebolleskum i 4 små dupper. Lav god højde på dutterne, så kagen får flot højde. Gentag ved alle 12 kager.

Placer forsigtigt et stykke chokolade på skummet og kom yderligere en smule skum på toppen, så dit pynt har noget at sidde fast i.

Kom forsigtigt dit pynt på og server dine cream puff kager m. daim med det samme.

Lyst til en anden lækker kage? http://madsager.dk/gateau-marcel/

Kendetegn for stenbukke: https://www.alt.dk/horoskop/stjernetegn-stenbuk

Her tænker du på “Cream puff kager m. daim”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.