Coleslaw

Glædelig højsommer folkens

Er der gang i badebassinet, grillen og de kolde drinks? Lugter ungerne af ligedele sukker, græs og solcreme og synes du at varmen er liiiige rigeligt? Så har du det ligesom mig -og jeg eeeelkser det!

I dag lavede jeg coleslaw til vores burgere. Hvis du har fulgt med på IG ved du, at der er blevet produceret lige en my for meget rullet gris herhjemme, den seneste tid. Den rullede gris er en italiensk porchetta, som i bund og grund er en flæskesteg med krydderier, som er rullet, så du får lækre sprøde flæskesvær hele vejen rundt. Vi havde vores på rotisseri på gasgrillen. 2 store stk havde min kæreste købt ved slagteren, hvilket på trods at flere gæster, betød porchetta til os 4 dage i streg. Der skulle tænkes kreativt og det betød altså burgere her til aften, med porchetta og coleslaw i en lækker brioche burgerbolle, naturligvis.

en lidt for KLISTRET omgang

Faktisk har det taget mig utrolig lang tid, at elske denne opgang grøntsager i hvid dressing. Nok lidt for mange gange, har jeg stået i en buffet eller et ta’ selv bord og fået losset en omgang klistret klat “coleslaw” op på tallerkenen. Ikke just appetitligt med råkost i mayonnaise, og derfor har jeg længe holdt mig fra coleslaw -indtil jeg begyndte at lave den selv. På den måde kunne jeg selv tilpasse dressingen, så den var frisk og stadig cremet, men uden at sejle i en fed og alt for tyk dressing.

Denne opskrift er en lidt mere avanceret udgave, hvor kål og gulerødder først marineres. Det kan virkelig lidt omstændigt, men det er med til at undgå den alt for fede fornemmelse og det er virkelig ventetiden værd -så gør dig lidt umage her. Det fortyder du ikke.

opskriften:

Det skal du bruge:

1 lille kålhoved fx hvidkål. Jeg har brugt lilla spidskål
5 gulerødder
Marinade:
2 spsk sennep
1 spsk honning
1 dl æbleeddike
2 tsk salt
2 spsk sukker
Dressing:
3 dl creme fraiche
1½ dl god mayonaise
2 tsk sukker
Salt og peber

Sådan gør du:

Den perfekte coleslaw består af 3 delelementer. Dit råkost, en marinade og en dressing. Start med råkost. Kålen snittes fint -jo tyndere jo bedre. Gulerødderne vaskes og rives på et rivejern. Jeg brugte et juliennejern for udtrykket skyld, men du kan sagtens bruge et almindeligt rivejern. Kom kål og gulerødder i en stor pose.

Marinaden blandes sammen og hældes over kål og gulerødder. Slå knude på det hele og bland godt rundt. Lad posen stå på køl i ca 1 time.

Dressingen blades sammen i en skål og smages til. Husk at den vil blive blandet med lidt marinade også, så start forsigtigt og smag til igen til sidst.

Umiddelbart inden servering hældes marinaden fra kål og gulerødder og det kommes i den skål du ved anrette i. Hæld herefter dressing ved, i en passende mængde og bland sammen. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele og hvor meget dressing der skal til, er en smagssag. Smag endnu engang til ned salt og peber og pynt med lidt grønt på toppen, hvis du vil.

Køb et juliennejern her: https://www.kitchentime.dk/k/madlavning/hakke-rive-snitte/juliennejern

Lyst til en anden salat? Prøv sommersalat m. rygeost: http://madsager.dk/sommersalat-m-rygeost/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.