Cacio e Pepe

Kald det nu bare hvad det er..

Da jeg bestemte mig for at lave Cacio e Pepe her den anden dag, så fik sådan et flashback til den scene i Blå Mænd, hvor Mia Lyhne lidt provokerende siger til Thure Lindhardt “Key Account Manager. Skal vi ikke bare kalde det det det er: Kørende sælger” Det samme gælder for denne pastaret Cacio e Pepe. Det er jo egentlig bare spaghetti med ost og peber, men det lyder bare så flot på italiensk. Og den smager himmelsk. Den koster næsten gratis at lave og kan klares på 20 min.

Endnu en oplagt kandidat til den kødfrie dag

Modsat Stines kæreste Esben, så får min mand Nikolaj tics, hvis jeg nævner kødfri dag . Han er jo en mand og får næsten røde knopper på kroppen ved tanken om en vegetarret som aftensmad. Ikke desto mindre, så kan han faktisk ret ofte overtales, når det kommer til lige præcis pastaretter. Han elsker pasta. Jeg elsker pasta. Vores datter Josefine elsker pasta. Ærligt, hvem elsker ikke pasta? Er du parmesan-elsker og altid har det på køl? så kan du klare retten her på ren basislager. Vi har altid pasta, smør, peber og persille (eller basilikum) i urtehaven – og ret tit parmesan. Og mere skal du ikke bruge. Det er så nemt og simpelt og en sikker vinder herhjemme.

Føler du der mangler lidt, så lav et brød/hvidløgsbrød til. Det klæ’r generelt de fleste pastaretter synes jeg. Ikke så mange tips og tricks denne gang. Opskriften er lige til højre-skøjten som man siger.

OPSKRIFTEN

Det skal du bruge til 2 pers:

200 g lange spaghettier af god kvalitet
100 g revet parmesan (køb et helt stykke og riv det fint). Du kan også mixe med fx pecorino eller en anden tør ost
1 tsk friskkværnet peber
50 gram smør
2 dl pastavand
En håndfuld frisk persille (eller basilikum)

Sådan gør du:

Kog pastaen i rigeligt saltet vand – og lige et par minutter mindre end du normalt vile gøre, så der er lidt bid i den endnu. Den skal nemlig koge lidt videre senere. Hæld vandet fra pasta MEN GEM PASTAVANDET.

Put smør og friskkværnet peber på en dyb pande/gryde og skru op for varmen, så smørret smelter, men ikke bliver brun.

Tilsæt nu pasta og 2 dl pastavand. Rør rundt ved lidt over middel varme.

Tilsæt revet parmesan og rør rundt til pastavandet er ‘væk’ og parmesanen smeltet.

Tilsæt evt. lidt mere pastavand hvis du synes retten skal være mere cremet.

Smag til om der skal mere peber i.

Tilsæt til sidst en god håndfuld helt finthakket persille og rør rundt.

Buon appetito… som man siger i støvlelandet

Link til klip fra Blå Mænd: https://youtu.be/H6Qt2Uvn2xc
Bag italienske flutes til: http://madsager.dk/italiensk-flute/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.