Broccolisuppe m. mandler

And the winner is….. Broccolisuppe

Efter en lille afstemning på Madsagers instagram profil kan jeg konstatere, at linesuppe ikke er så sexet, som først antaget -eller så er broccolisuppe bare mere in. Det blev ihvertfald til en overbevisende sejr med over 80% mod 20%. Denne opskrift på broccolisuppe er også virkelig cremet og lækker, samtidig med at mandlerne giver noget crunch, som alle supper har brug for. Den er hurtig at lave og så smager den bare, så hele familien kan være med.

De kødfrie dage

Her i familien har vi mange ambitioner. Vi vil gerne begrænse vores ungers skærmforbrug. Vi vil gerne bruge meget tid med vennerne. Vi vil gerne holde græsplænen nogenlunde nede, så børnene ikke farer vild derude. Derudover vil vi gerne have min. en kødfri dag om ugen. Det er sjældent, at det hele lykkedes på em gang, men vi har ikke set nogle venner i flere uger og ungerne er væk ude i haven. Derfor fik vi den anden dag denne suppe, som ugens kødfri måltid.

opskriften

Det skal du bruge til 4 per:

2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 knivspids cayennepeber
7 dl hønsebouillon
2½ dl piskefløde
400 g broccoli
salt og friskkværnet peber
20 g ristede og grofthakkede mandler

Sådan gør du:

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Opvarm en gryde med olie, og steg løg og hvidløg ved middel varme, uden at de tager farve – de skal blot blive let gennemsigtige.

Tilsæt cayennepeber, hønsebouillon og piskefløde, og lad det småkoge i gryden i 10 minutter.

Skyl broccolien grundigt, skær den i små buketter og læg dem i gryden. Gem et par buketter til pynt, som du grifthakker.

Bring suppen i kog igen og lad den koge, til broccolien er lige akkurat mør. Undgå at koge broccolien for længe, så bliver den lidt trist i farven. 

Blend suppen med en stavblender direkte i gryden eller brug en alm. blender. Smag til med salt og peber.

Anret suppen i dybe tallerkener og drys med mandler og rå broccoli. Server med ostebrød til.

Madsagers instagram profil: https://www.instagram.com/madsager.dk/

Lyst til noget andet uden kød? http://madsager.dk/falafel-i-pita/

3 meninger om “Broccolisuppe m. mandler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *