Bønnefritter

Bønnefritter som smager skønt

Jeg er af den overbevisning, at man ikke skal opfinde sunde alternativer, fordi det udelukkende skal være sundt, men mest af alt fordi det smager godt. Sådan har jeg det også med disse mega sunde bønnefritter. Jeg laver dem ikke fordi de skal være en erstatning for den almindelige pomfrit, men fordi de ganske enkelt smager virkelig godt. De grønne bønner bliver søde i smagen, efter en tur i ovnen og selvom nogle af dem, uundgåeligt vil forblive bløde, giver de stadig noget dejligt knas. Min store pige elsker dem og særligt, hvis jeg har lavet en kold bearnaisedressing til. Den består af creme fraise, bearnaiseessens, salt, peber og frisk estragon, hvis det skal være den vilde udgave.

Jeg serverer bønnefritter til alle former for kød og netop derfor er det tit noget, som vi laver til grillmaden.

ren magi

Men lige som man troede, at ungerne bare kastede bønner i hovedet, så lavede min mellemste pige et adder-fjæs, skubbede tallerkenen væk og konkluderede “ik li” Hun er den totale modsætning af sin storesøster, som spiser stort set alt, for hun nægter konsekvent at spise noget, som ligner frugt eller grøntsager. Derfor er moren gået igang med at øve nogle større forsvindingsnumre, når spinat skal laves til lasagne, bananerne til pandekager og når alle restgrøntsagerne blendes ned i bolognesen. *puf* Desværre hoppede hun ikke på disse bønnefritter, men moren har nye tricks i ærmet.

opskriften

Det skal du bruge til 4 per:

1 kg grønne frost bønner
5 spsk smagsneutral olie
1 tsk flagesalt

Sådan gør du:

Kog bønnerne i letsaltet vand i 3 minutter. Lad dem tørrer på et rent viskestykke. I en pose kommes olie og bønnerne. Slå en knude på posen og ryst godt, så olien bliver fordelt.

Åben posen og fordel bønnerne på en bageplade.

Bag bønnerne i ovnen i ca 20 min, ved 200 grader. Vend dem ofte, da de let bliver sorte.

Drys med salt og server straks.

Lyst til andet sundt tilbehør? http://madsager.dk/easy-spidskaal/

Gode råd til kræsne børn: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/boern/om-boern/boerns-udvikling/kraesne-smaaboern/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *