Bløde bamseboller

Det danske sommervejr -mere bamseboller end grill

Så gik min ældste spurv på sommerferie og resten af flokken, følger i næste uge og hvad sker der så? Det pisser ned udenfor og der er vindstød, som sådan helt beskedent, når stormstyrke. Hvad fanden skal det forstille? Forstår vejrguderne slet ikke vigtigheden i godt vejr, når jeg har bestilt en lille hytte på en campingplads. De guder har lige nøjagtig 8 dage, til at få vendt det her møgvejr, så ikke vi alle skal moses sammen på 8 kvadramter. Jeg fortyder allerede mine ord med bestillingen “Nej, vi skal da have 3 overnatninger. Vi skal jo også lige nå at føle campinglivet” Det kan blive nogle helt utrolig lange dage.

Barndomsmad

Og jeg havde forberedt en hel masse lækre sommerretter til jer, men siden sommervejret lader vente på sig, er jeg blevet nødt til at sadle om. Så i stedet for den planlagte opskrift på tomat bruchetta, for i først denne opskrift på bløde og svampede bamseboller. Opskriften stammer fra min mors køkken og bollerne har været fast inventar, til hver eneste børnefødselsdag, hele min barndom.
Jeg håber virkelig snart, at solen vil skinne på os, og at den næste opskrift kan blive tomat bruchetta og ikke en suppe opskrift.

Rigtig god sommer til jer allesammen.

opskriften:

Det skal du bruge:

500 g hvedemel
50 g gær
2,5 dl mælk
125 gram smør
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 æg til pensling

Sådan gør du:

I en lille skål smuldres gær og tilsættes sukker. Mos den lidt sammen med en gaffel. Efter nogle minutter, vil den blive helt flydende.

I en lille gryde smeltes smøren og mælk tilsættes. Varm blandingen op, til den er lillefingervarm. Ca. 37 grader.

Kom smør/mælk op i skålen til din røremaskine og tilsæt den flydende gær/sukker blandingen og salt.

Start din røremaskine på lav hastighed og tilsæt melet lidt efter lidt. Dejen skal æltes godt i 7-8 minutter ved lav hastighed, til en ensartet masse.

Sæt dejen til hævning på køkkenbordet i 45 min. med et klæde over.

Efter hævning kommes dejen ud på et meldrysset bord. Form ca 16 boller. Herefter skal bollerne hæve igen i yderligere 30 min. med klæde over.

Pensel dine bamseboller med pisket æg og bag dem ved 200 grader i ca 15 min. Hold øje med dem. De er færdige, når de er flotte gyldne på toppen.

En lækker kage til: http://madsager.dk/kanelsnegl/

Vejrudsigten: https://www.dmi.dk/danmark/

Her tænker du på “Bløde bamseboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.