Bagt tomatsuppe m. marscarpone og parma

Hofretten

Okay! Jeg vil præsenterer jer for en af mine helt store svagheder -tomatsuppe. Hvis jeg kunne komme med et bud på, hvad jeg har spist flest gange i mit liv, må det være tomatsuppe. Kvaliteten af suppen har været svingende og i mit unge singleliv, først i lejligheden i Hadsund og derefter Aalborg, brugt jeg kun 2 hylder i køkkenet. 1 til dåsetomat og bouillon, og en til pasta. En sjælden gang i mellem, svingede jeg mig op til, at lave en stor potion irsk stuvning til fryseren, men that was it! En køn madblogger hva? Men vi er vel alle startet et sted.

Våd hund med tyk mave

Jeg er stadig ikke blevet for fin til en omgang dåsetomatsuppe, i en hektisk hverdag, men det er nu sjovere, når der er gjort lidt ud af det (det har taget mig 15 år, at indrømme det og mit ungdomshjerte græder lidt) Derfor har jeg raffineret min opskrift til denne version, som bare smager helt tosset godt. Den får mig til at tænke på sol og sommer, selv på sådan en kold og grå januardag, hvor finregnen får ens hår til, at ligne en våd border collie. Desuden gav vinterjakken op for den voksende mave i dag og min nærighed skal nok hindre mig i, at købe en graviditets jakke for 2 mdr. Jeg er derfor dømt til, at fryse resten af vinteren. Lucky me! Godt jeg har min tomatsuppe at varme mig på.

opskriften

Det skal du bruge til 4 per:

2 kg modne tomater
3 grøntsagsbouillonterninger
3 rødløg
2 kviste rosmarin
6 fed hvidløg
olivenolie
3 dl vand
Salt og peber
2 spsk sherry vineddike
2 tsk sukker
1 pk parmaskinke
Marcarpone
Evt. godt brød

Sådan gør du:

Tomaterne skæres i halve og lægges med skæresiden op, på en bageplade. På pladen lægges også hele fed hvidløg, rødløg i både og kviste af rosmarin. Det hele gives en skvat olie og bages i ovnen ved 150 grader i 40 min. Lad gerne tomaterne hvile når de kommer ud af ovnen igen.

Tomater, bladene fra den ene rosmarinkvist, rødløg og halvdelen af hvidløgene, kommes i en blender og blendes til en jævn suppe. Kom suppen i en gryde og tilsæt vand, bouillon, sherry og sukker og lad den koge ved jævn varme i ½ times tid. Rør ind i mellem, så den ikke brænder på i bunden.

Mens suppen koges, steges parmaskinken på en pande og skæres i mindre stykker. Varm brøddet i ovnen.

Suppen smages til med salt og peber og serveres med en klat mascarpone, de sprøde parmastrykker og lunt brød.

Lyst til mere suppe? http://madsager.dk/asiatisk-kyllingesuppe/

For mere info: https://en.wikipedia.org/wiki/Lassie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *