Bagt sweet potato m. fyld

Byt til nyt -med bagt sweet potato

Når jeg skal forsøge at spise lidt sundere i perioder, så gør jeg tit det, at jeg tager en ret jeg godt kan lide og så skifter jeg det “usunde” ud med et sundere alternativ. På den måde får jeg stadig de retter jeg elsker – bare på en lidt anderledes måde. Anderledes er ikke skidt, men tit rigtig rigtig lækkert. Det kan fx være boller i karry, hvor jeg erstatter risen med blomkålsris – eller spaghetti bolognese, hvor jeg erstatter pastaen med revet squash eller gulerødder – eller lasagne, hvor jeg erstatter lasagneplader med aubergine.

I denne opskrift på bagt sweet potato, har jeg valgt en bagekartoffel med fyld, som altid smager skønt. Men i stedet for en alm. kartoffel har jeg brugt en sød kartoffel. En hvid kartoffel har generelt flere kalorier end den søde kartoffel, men derudover minder deres næringsindhold meget om hinanden – og mætter godt. I stedet for ost, hvidløgssmør og andet jeg plejer at putte i, så har jeg fyldt dem her med lækker kylling i pesto og en masse lækker toppings. På den måde bliver det en ret i sig selv – hvor man til en normal bagekartoffel ofte laver sig en lækker stor bøf med sovs. Jeg gør i hvert fald.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for hvad du vil fylde dine bagte søde kartofler med. En anden ide herfra kunne være en mexicansk udgave med hjemmelavet tomatsalsa, guacamole og en klat creme fraiche. Du kan finde opskriften på netop sådan en mexi-udgave, hos vores venner på webopskrifter.dk. Se den her https://www.webopskrifter.dk/opskrifter/fyldte-soede-kartofler-vegetar-23670/

OPSKRIFTEN:

Det skal du bruge til 2 stk:

2 store søde kartofler
2 kyllingfiletter
1 løg
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
1 tsk hele peberkorn
2 spsk pesto. Lav den evt selv. Opskriften finder du her: http://madsager.dk/klassisk-basilikumspesto/
4 dl creme fraiche
1 bundt purløg
1 spsk citronsaft
1 håndfuld græskarkerner
1 håndfuld solsikkekerner
Salt og peber

Sådan gør du:

Kartoflerne:
Tænd ovnen på 200 grader Skyl de søde kartofler så de er fri for jord/urenheder mm. Prik huller i dem med en gaffel og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 60 minutter – eller til de er helt møre. Prik i dem med en strikkepind eller lign. for at finde ud af om de er møre inden i. Mens kartoflerne er i ovnen laver du fyldet dertil.

Kyllingefyld:
Skær begge kyllingfiletter i 2-3 stykker, så de bliver lidt mindre. Put løg og hvidløg (skåret i grove stykker) i en gryde med kyllingestykkerne, laurbærblade, peberkorn, salt – og vand så det dækker kyllingen. Bring gryden i kog og kog kyllingen i ca. 10-15 min. Tjek evt. undervejs med et lille snit, om de er færdige inden i og tag dem op og lad køle ned.

Trævl kødet fra hinanden med to gafler og vend sammen med pestoen i en skål. Smag til med salt og peber

Topping:
Rist solsikkekerner på en tør pande til de tager lidt farve. Rist græskarkerner på en pande med lidt olie på. De skal kun have et par minutter. Tag dem af og lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle. Drys lidt salt over mens de stadig er “våde”

Bland creme fraiche sammen med citron, hakket purløg, salt og peber. Server kartoflen med et snit i og fyld den ud med lækkert kyllingefyld og top det med creme fraiche dressingen og kerner.

Sweet potato: https://en.wikipedia.org/wiki/Sweet_potato

Her tænker du på “Bagt sweet potato m. fyld”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.