Aubergine salat

En jysk aubergine

Så blev det tid til at servere den sidste mellemøstlige ret for jer, i denne omgang. Denne aubergine salat er nem at lave, smagfuld og så synes jeg også at den er ret så pæn. Her i huset elsker vi aubergine, men jeg har også erfaret, at en aubergine skal tilberedes rigtigt, for ikke at blive en træls oplevelse. (Mon træls er ved at blive et national udtryk, eller er det stadig kun her i jylland det bruges?) Er du sjællæder og ikke aner hvad træls betyder, kan jeg da lige oversætte. Det betyder lidt det samme som irriterende, bare med lidt mere øv på.

Et fuldendt måltid

Hvis du har fulgt lidt med i de sidste par opskrifter, kan den kvikke læser hurtigt konkludere, at opskriften på fladbrød, hummus og nu aubergine salat, blev serveret sammen som et måltid. Jeg havde dertil lavet noget krydret kylling og et fad med grønt og så var det bare at lave sin helt egen durumrulle. Når man laver tingene selv, kan en simpel durumrulle sagtens være gæstemad. Lav det autentisk ved, at servere i små skåle og spis med fingrene. Det er top hygge og overraskende børnevenligt.

opskriften:

Det skal du bruge:
1 aubergine i tynde skiver
Olivenolie til stegning
Kernerne fra ½ granatæble
Friskhakket mynte
Feta
Groft salt

Sådan gør du:
Steg skiver aubergine i en god sjat olie, til de har fået godt med farve. Sørg for at lave skriverne meget tynde. Bliver de for tykke, bliver de seje.

Læg skiverne på fedtsugende papir og drys med lidt salt. Læg dem derefter på et flot fad og pynt med feta, granatæblekerner og frisk mynte.

Lynhurtig genvej til fladbrød: http://madsager.dk/fladbroed/

Lynhurtig genvej til hummus: http://madsager.dk/hummus/

Hvad betyder træls?https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=tr%C3%A6ls

Her tænker du på “Aubergine salat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.