Asiatisk kyllingesuppe

Brug resterne

Jeg elsker en spicy asiatisk kyllingesuppe -og af flere årsager.

Kender du fx det med, at stå på hovedet i fryseren og køleskabet, for at få brugt de sidste rester? Det bruger jeg faktisk overraskende meget tid på. Ikke kun for at spare penge, men også for at reducerer min families madspild, så meget som jeg kan. Her er en suppe virkelig god. Hjemme hos mig, er det oftest grøntsagsskuffen, som kan blive lidt kedelig og trænge til at blive brugt og så er det let at hive en “skjulte grøntsags”-klassisker frem som fx. lasagne, bolognaise, minestronesuppe eller wok. De fungerer til UG. Orker du ikke en af klassikerne eller at opfinde noget selv, kan du med fordel læse lidt videre.

Børne-fif

I dag fik jeg hevet kylling, porrer, bløde champignons og en rest spidskål frem, fra gemmerne og besluttede mig for at improvisere en lækker asiatisk kyllingesuppe -og sikke et hit! Begge piger spiste med stor velbehag (bemærk at jeg havde puttet lidt pasta i deres version -det ældste trick i verden, men hva faèn) og manden erklærede retten for, “Den bedste ret i år” 16 dage inde i 2020. Vilde sager. Brug de grøntsagsrester du har og vær ikke bange for, at erstatte ingredienser med noget af det, som gemmer sig i din grøntsagsskuffe.

opskriften

Det skal du bruge til 4 per:

400 g. kyllingebryst
4 gulerødder
1 porre
200 g. svampe
1 stilk citrongræs
4 limeblade
1/6 spidskål
2 fed hvidløg
2 spsk finthakket ingefær
2 spsk fishsauce
2 spsk soja
1 ½ l hønsebouillon evt ved hjælp af en kraftterning
Olivenolie
1 lime
Frisk chili
Frisk koriander
Godt brød

Sådan gør du:

Kyllingen koges i bouillon med limeblade, en halv lime og citrongræs, som er blevet slået et par gange med enden af kniven. Dette frigiver en masse smag.

Mens kyllingen koger, hakkes hvidløg og ingefær meget fint. Varm olien i en gryde eller wok og svits ganske kort.

Hæld bouillonen gennem en sigte og ned i gryden, uden at kylling, citrongræs og lime følger med. Limebladene må derimod gerne komme med.

Lad suppen koge, mens du klargør grøntsagerne. Gulerødderne skrælles og skæres i skrå skiver, kålen finsnittes og porren skæres i tynde ringe. De kommes alle i suppen og koges i 5 min.

Kyllingen rives fra hinanden, enten med hænderne, gafter eller skæres i tern med en kniv. Herefter tilsættes den suppen.

Til sidst tilsættes rengjorte svampe.

Smag suppen til med limesaft, fishsauce og soja. Lad den koge 5 min.

Server suppen med lækker lunt brød og mulighed for selv at toppe, med forskellige styrker chili og frisk koriander.

Lyst til mere suppe? http://madsager.dk/bagt-tomatsuppe-m-marscarpone-og-parma/

For mere info om madspild: https://www.stopspildafmad.dk/

Her tænker du på “Asiatisk kyllingesuppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.