Æggekage

Æggekage eller omelet?

Hvis jeg skulle handle ind til en klassisk æggekage, så ville jeg handle tomater, bacon, masser af purløg -og æg selvfølgelig. Det er altså en klassiker der aldrig går af mode – heller ikke hos os. I dag har jeg dog valgt, at lave en æggekage/omelet med frisk spinat og rødløg – og godt med muskatnød. Jeg har næsten altid havarti ost i køleren – du ved “den runde ost” Ærligt, hvem elsker ikke den. Den bruger jeg rigtig meget i min madlavning, da den giver en god smag og en cremet konsistens. Men hov hov, tænker du måske “er det så ikke en omelet, når du putter ost i?” Jeg ved sgu ærlig talt ikke rigtigt hvorfor man kalder det det ene fremfor det andet – det er jo rimelig meget samme koncept. Æg, pande og spis! Men altså opskriften her skulle jo have en overskrift og det blev altså æggekage. Du må kalde den præcis hvad du vil, men den smager lovely.

Så er det tid til at tømme køleskabet

En æggekage er genial til både morgenmad, frokost og aftensmad – og mange bruger det som en “tøm køleskabet” ret. Herhjemme elsker vi en god æggekage. Den behøver ikke være ens hver gang. Brug de grøntsager og krydderier du elsker allermest. Selv synes jeg at “simple is better” når jeg skal lave en æggekage. Så bliver det lettere at identificere de enkelte elementer, hvilket jeg godt kan lide. Forsøg dig frem med de rester du har, men vær dog opmærksom på, at fx champignon, tomat og squash, indeholder en del vand. Tilbred dem evt på en pande, før de kommes i din æggekage. Er du en af dem, som synes at en æggekage ikke er nok som hoved-måltid, så spis den med et stykke lækkert rugbrød til – eller tilføj kogte kartofler i æggekagen. Så mætter den lidt mere – og så kan de fleste mænd altså godt overtales.

OPSKRIFTEN

Det skal du bruge til 2 per:

6 æg
2 dl revet ost (jeg elsker at bruge havarti)
1 dl mælk (eller fløde)
1 håndfuld frisk spinat
1 rødløg
1 tsk revet muskatnød
Smagsneutral oile
Salt og peber

Sådan gør du:

Pisk æg, mælk, ost, muskatnød, salt og peber godt sammen med et piskeris i en skål.

Tilføj frisk spinat og vend det rundt med fx en ske eller en dejskraber.

Put lidt olie på en pande ved middel varme. Brug ikke en gammel pande, men gerne en slip-let, så din æggekage ikke sætte sig fast i bunden. Din pande skal kunne komme i ovnen.

Hæld æggemassen ud på den varme pande og læg rødløg ovenpå, så kreativt som du ønsker.

Steg ca 5-10 min på panden og put den dernæst i ovnen 10-15 ved 180 grader.

Kend dine æg: https://samvirke.dk/artikler/kend-dine-aeg-og-kend-forskel-paa-buraeg-oekologiske-aeg-og-aeg-fra-fritgaaende-hoens

En anden opskrift med spinat? http://madsager.dk/spinat-vafler/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.