Åbne fastelavnsboller

Fastelavnsbolle med creme garanti

Er jeg den eneste, som har oplevet at får lavet fastelavnsboller, hvor cremen ender på bagepladen fremfor inde i bollerne? Det må være en af de mest flade fornemmelser, når man nu har gjort sig så umage. Løsningen kommer her -åbne fastelavnsboller!
Det var først sidste år, at det lykkedes mig at lave den perfekte klassiske fastelavnsbolle. Opskriften finder du på linket her: http://madsager.dk/fastelavnsboller/ og er inspireret af Claus Meyers opskrift. Lige så god som opskriften er, lige så besværlig er den og det tager over 5 timer fra start til slut. Har du modet og tiden til at lave den perfekte fastelavnsbolle, så gå endelig i krig -men jeg har fuld forståelse for, hvis man gerne vil lette opgaven i del.

Den åbne og nemme version

Det lyder simpelt og det er det også, men intet mindre end genial. Lav denne opskrift på fastelavnsboller og du kan trygt og sikkert invitere familie og venner på besøg, uden fastelavnsboller-creme-skandale, på bradepanden. Faktisk er det også meget nemmere at lave åbne fastelavnsboller , da du ikke skal stå og samle, lukke, mase og rulle bollen – for så bare at krydse fingrer for, at der bare er lidt tilbage efter en tur i ovnen. Med disse åbne fastelavnsboller laver du bare en ganske alm. bolle for så, at lave en lille fordybning/hul i bollen med fx dine fingrer og fylde dem med lige det du bedst kan lide. Jeg har lavet med creme og hindbærmarmelade – det er nemlig mine favoritter. Men er du mere til marcipan, remonce eller chokolade, så fylder du dem bare med det. Du kan også sagtens blande – fx remonce og chokolade går super godt sammen.

Boller op, boller ned!

Det kan godt være, at der ikke er mange fastelavns fester rundt omkring i disse corona-tider, men hey – det skal da ikke være en hindring for ikke at bage fastelavnsboller. Jeg glæder mig til ‘fastelavnsbolle-sæsonen’ hvert år – ligesom jeg glæder mig til julen og de lækkerier, der hører sig til der. Når de er færdige – fastelavnsbollerne, så skal man jo altid lige smage om de er blevet gode. Og jeg smagte selvfølgelig på to, da jeg skulle teste både en med creme og en med marmelade. Ja faktisk endte jeg med at spise 5. Ups… Det havde jeg ikke en forklaring på, da Nikolaj spurgte om ikke det var meningen andre skulle have nogle. Men de smager simpelthen bare så godt. Så i køkkenet med dig og jeg er sikker på at – store som små – vil elske disse fastelavnsboller.

OPSKRIFTEN

Det skal du bruge til 18 stk:

125 g kærnemælk
30 g sukker
50 g gær
400 g hvedemel
2 æg + 1 til pensling
200 g blødt smør
Jeg brugte kagecreme i pulverform til disse, da det jo er en turbo version. Vi du lave din creme selv, kan du finde opskriften på linket lidt længere oppe.
Pynt med glasur – enten klassisk hvid eller tilsæt lidt kakaopulver.

Sådan gør du

Vej kærnemælk af i den skål du skal bruge til dejen (jeg anbefaler at bruge en røremaskine hvis du har en) og put sukker i sammen med gær. Gøren skal smuldres i. Rør det godt rundt med en ske indtil sukker og gær er helt opløst. Sæt til side

Lav din kagecreme (hvis du vælger der skal creme i – ellers lav din remonce eller hvad du finder på, klar.) Stil kagecreme på køl indtil den skal bruges.

I en anden skål putter du hvedemel i.

Start din røremaskinen med kærnemælk, sukker og gær – og tilsæt nu, lidt af gangen, hvedemel, 2 æg og dit bløde smør Lad røremaskinen ælte dejen i ca. 7-8 min. til den er blød, men hænger flot sammen. Det er vigtig den er lidt blød, så fastelavnsbollerne ikke bliver tørre

Tag dejen ud på et bord med mel og lav 18 boller. Fordel de 18 boller på min. 2 bradepander beklædt med bagepapir Når bollerne er på brandepanderne, så lav ‘hullerne’ til fyldet med dine fingrer. Det gør du ved at trykke let, til hullet er stort nok til det fyld der skal i.

Fyld hullerne med kagecreme og marmelade. Lad derefter hæve i 45 min. Ikke tildækket. Forvarm ovnen til 225 grader og brug over- og undervarme. Kan din ovn ikke det, så kan du også bare bruge 200 grader varmluft.

Pensel med pisket æg og bag dem i ca. 10-15 minutter til de er flotte gyldne.

Tag dine åbne fastelavnboller ud og lad dem køle af på en rist.

Pynt med glasur når de er kølet af.

Hvorfor fejrer vi fastelavn? http://www.historie-online.dk/temaer-9/arstidens-skikke-14-14-14/fastelavn-18-18/hvorfor-holder-vi-fastelavn

2 meninger om “Åbne fastelavnsboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.