2 x grillet salat

Grillsmag året rundt

Jeg hører til dem, der ikke kun griller om sommeren. Vi er så heldige at vores store grill står under halvtag på terrassen og det betyder, at vi kan grille året rundt – og i alt slags vejr. Det er fedt og derfor kan vi nemt lave en grillet salat året rundt! Har du ingen grill, så brug en grill-pande eller en bordgrill. Du kan selvfølgelig også bare lynstege dine grøntsager på en alm pande, men så får du ikke de flotte og dekorative grillstriber. Uanset om du bruger grill eller grill-pande, så sørg for at der er smæk på varmen, så grøntsagerne til salaten bliver godt og hurtig grillet. Så beholder grøntsagerne nemlig lidt knas og sprødhed, fordi de ikke ligger og griller i lang tid og derfor bliver slatne og bløde. Salaten er egentlig tænkt som tilbehør til et godt stykke kød eller måske en lækker tærte. Grøntsagerne mætter godt. Men du kan også sagtens tilsætte lidt kylling til salaten fx og på den måde gøre den til et helt måltid i sig selv.

Slip fantasien løs

Som med så mange andre retter, så kan du også her bruge mange andre ting end lige det jeg har brugt. Personligt elsker jeg squash, auberginer og gulerødder og derfor har jeg naturligvis brugt det. Men en god ide kunne også være at grille løg, broccolini/asparges, græskar eller peberfrugt. Mulighederne er uendelige. Salaten er rigtig flot med de grillede grøntsager og du kan virkelig anrette den flot med balsamico glacen (som er tyk modsat alm. balsamico), så den virkelig er værdig til når du får gæster.

Stine har også lavet en grillet salat, hvor hun har lynstegt forskellige grøntsager på panden, smagt til med salt og peber, tilsat feta og friske krydderurter. Det viser bare hvor stor variation du kan lave, med en grillet salat.

OPSKRIFTEN

Det skal du bruge til 4 per:

2 hele hjertesalater
1 squash
1 aubergine
7-8 små nye gulerødder
Salt og peber
Balsamico glace (købes i mange supermarkeder og er tykkere end alm. balsamico)

Sådan gør du:

Skyld alle grøntsagerne.

Pil bladene af hjertesalaten og fjern stilken på hvert blad med et lille trekantet snit. Skær hvert blad i 2-3 stykker, så du får nogle flotte grove stykker salat. Lig dem nederst på et fad/skål/bræt. Det er bunden af salaten.

Skær squash og aubergine i ‘både’ på ca. 8 cm i længden. Og del gulerødderne i halve eller kvarte alt efter hvor store de er Giv gulerødderne et hurtigt opkog i en gryde, så de bliver lidt møre.

Drys lidt salt over squash-bådene, så væsken trækkes ud. Lad hvile 5 min.

Hvis ikke det er sommer og grillen er tændt, så find en grill-pande frem. Har du ikke en grill-pande, så er en alm. pande helt ok. Høj varme og på med olie.

Dup squash-bådene med papir når du kan se små dråber væske på dem, som viser at væsken er trukket ud.

Grill squash, aubergine og gulerødder på panden eller grillen til de har fået en fin farve, lidt sprødhed og er blevet lidt møre.

Anret ovenpå hjertesalaten, når de er kølet lidt af. Bare lig det hele lidt ‘med vilje tilfældigt’

Hæld balsamico glace ovenpå (kan købes i de fleste supermarkeder, eller laves selv, hvis du er ekstra vild)
Alm. balsamico kan også bruges, men er tynd modsat balsamico glace som er tyk i konsistensen.

Kryder med salt og peber.

En anden opskrift med mange grøntsager: http://madsager.dk/raamarinerede-urter/

Hjertesalat: https://www.arla.dk/opskrifter/leksikon/ravarer/hjertesalat

Her tænker du på “2 x grillet salat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.