2 slags fletbrød

Et af mine yndlingsbrød

SÅ! Nu skal der sq bages smukke og smagfulde fletbrød. De er helt okay overskuelige at lave og selvom flet-værket ser avanceret ud, så er det meget nemmere end man tror. Jeg benytter enhver anledning til at lave disse fletbrød, da det er en af mine absolutte favoritter. Jeg elsker generelt et godt brød med dyppelse og dette fletbrød kombinerer det hele for mig. Brøddet ligger i flager mellem flydet og giver det lidt samme vibe, som en kanelsnegl. I virkeligheden tror jeg også brøddet, vil fungerer helt perfekt med en kanelremonce indeni -den version har jeg dog tilgode.

Pesto og oliventaPenade

I mine to fletbrød har jeg valgt, at bruge henholdsvis basilikumspesto og oliventapenade. Du kan godt købe dig til dit fyld, men har du muligheden, så lav for pokker fyldet selv. Resultatet bliver bare 100 gange bedre.
Du kan bruge min opskrift på pesto http://madsager.dk/klassisk-basilikumspesto/ men brug gerne lidt mine olie, så pestoen ikke bliver for tynd.

Du kan finde opskriften på oliventapenade, i bunden af opskriften.

Prøv også med smøreost, tomattapenade eller noget helt tredje. Bare ikke fyldet er for tyndt og flyder ud under bagningen.

opskriften

Det skal du bruge til to brød:

40 g gær
3½ dl mælk
2 tsk salt
2 tsk sukker
4 spsk olivenolie
600 g hvedemel
Hjemmelavet pesto eller oliventapenade. Find linket til min opskrift på pesto, i afsnittet ovenover. Opskriften på oliventapenade, finde du nederst i opskriften.

Sådan gør du:

Rør gæren ud i lun mælk og tilsæt salt, sukker og olie.

Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig.Brug gerne en røremaskien

Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.

Slå dejen ned og del den i to. Rul den ene del ud til en stor firkant på størrelse med en bradepande. Smør pesto eller oliventapenade på dejen i et jævnt lag. Gentag med den anden del dej.

Rul begge deje til en roulade. Dette gøres på den lange led. Skær dem på langs, men så de stadig hænger sammen i den ene ende. Sno dejstrimlerne om hinanden og vær opmærksom på, at vende mønsteret ud af. Enderne samles og foldes også ud af.

Læg brødene på en bageplade og lad dem hæve lunt i 1 time.

Sæt dine fletbrød i ovnen ved 225 grader og sænk temperaturen til 175. Bag dine fletbrød i ca 20 min. til de er gyldne og sprøde.

Oliventapenade

Det skal du bruge:

400 g sorte oliven uden sten 
2 fed hvidløg 
2 spsk citronsaft 
2 spsk kapers
6 spsk olivenolie (skal du ikke bruge tapenaden til brød, bruges 10 spsk olie)
salt og peber

Sådan gør du:

Dræn oliven og blend dem med hvidløg, kapers, citronsaft og olivenolie.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Hvad skal jeg servere mine fletbrød til? http://madsager.dk/karrysuppe-m-fersken-og-rejer/

Opskriften er inspireret af Spis Bedres opskrift: https://spisbedre.dk/opskrifter/fletbrod-med-pesto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *